Industrijsko talno ogrevanje

OPTIMIRANO OGREVANJE IN HLAJENJE ZA VAŠE INDUSTRIJSKE PROSTORE

Zaradi velikih odprtih prostorov za objekti kot so  industrijske hale in športne dvorane velja da se jih pozimi ne da ogreti, poleti pa ne ohladiti.

V mnogih primerih, predvsem tam kjer se uporabljajo standardni sistemi ogrevanja in hlajenja, to drži. Vendar obstajajo učinkovite in ekonomične rešitve. Hidravlični zračni sistem ogrevanja in hlajenja  razen čiste in enostavne vgradnje nudi tudi energetsko učinovito in prostorsko varčno ogrevanje.

Prednosti industrijskega talnega ogrevanja

V primerjavi z standardnim sistemi kot so konvektorji ali radiatorji, industrijsko ogrevanje izjemo varčuje z prostorom. Grelni elemnti so vgrajeni v pod, kar uporabnikom omogoča svobodo pri projektiranju in uporabi prostora.Še ena prednost: industrijsko prostorsko ogrevanje oddaja ugodno zračno toploto – in pri zelo majhnem zračnem gibanju. To pa omogoča ugodno sobno temeperturo in manj prašnih decev v zraku.

Ekološka rešitev ogrevanja velikih gradbenih projektov

Ker je za sistem ogrevanja potrebna nizka temperatura elementa se le to lahko izkoristi v kombinaciji z alternativnimi izvori energije, kot je geotermalna energija. Kot vir energije se lahko uporabijo tudi odpadne industrijske vode. V vsakem primeru je industrijsko talno ogrevanje rešitev za skladišča in podobne velike zgradbe. Zahvaljujoč majhnim toplotnim izgubam uporabniki varčujejo z energijo in s tem tudi znižujejo stroške ogrevanja.

ZAKAJ JE HIDRAVLIČNO TALNO OGREVANJE TAKO UČINKOVITO

Za razliko od standardnih sistemov ogrevanja z ogrevanim zrakom, hidravlični zračni sitem deluje tako da ustvarja toploto med tlemi in ljudmi in daje občutek večje topline.

Z vodovodnimi cevmi, ki so vgrajene v tla, stene ali strop, se hidravlična zračna toplota prenaša preko površin in se čuti točna tam kjer je potrebno, pod nogami in okoli vas.

To pomeni da lahko vzdržujete temperature nižjo, ne da bi ugrozili toplotni občutek. S tem pa dosežete manjšo porabo in nižji strošek.

Young male worker lowering a pallet with boxes. Forklift driver working in a warehouse.

SISTEM HLAJENJA ZARADI KATEREGA JE KLIMATSKI SITEM ZASTAREL

Na isti način na katerem hidravlični sitem ogrevanja enakomirno ogreva vaš proctor z kroženjem tople vode pod površino, se isti sistem  z kroženjem hladne vode uprablja za enakomerno hlajenje vašega prostora.

Uporaba Pipelife hidravličnega sistema za hlajenje je mnogo bolj učinkovita in ekonmična rešitev za velike industrijske in športne dvorane, ker zahteva manj energije v primerjavi z hladilnimi ventilatorji ali klima napravami. Pretok hladne vode pod površino tudi obdrži hladen prostor dalj časa.

!W - Qual-Pex Easy-Lay Underfloor (4).JPG

PREDNOSTI VGRADNJE HIDRAVLIČNEGA SISTEMA OGREVANJA IN HLAJENJA

Product

Visoki stropovi, slabo kroženje zraka in sistem centralnega ogrevanja z prisilnim zrakom prispeva povečani stratifikaciji in izgubi energije. Neglede na velikost in višino vašega industrijskega prostora lahko enakomirno in učinkovito ogrevate in hladite celotni prostor z uporabo nižjih delovnih temperatur. Rezulat tega so manjši stroški pri ugodni toploti.

Z cevmi za ogrevanje in hlajenje ugrajene direktno v pod, zid ali strop nimate potrebo po zunanjih grelnih elementov, radiatorjev ali klima naprav, kar vam omogoča izkoristek celotnega industrijskega prostora. To je posebno pomembno v športnih dvoranah, kjer se lahko športni rekviziti postavijo kjer jih pač potrebujete, ne da bi se morali ozirati kje so ogrevalne naprave.

Glede na to, da so cevi za ogrevanje vgrajene direktno v tla pod delovnimi površinami,se lahko ogrevajo tudi prostori kjer se uporabljajo težka vozila in mehanizacija.

Vse cevi za ogrevanje in hlajenje Pipelife so izdelane iz certificiranega in ojačanega termoplasta. Po montaži potrebujejo malo ali nič vzdrževanja. Prav tako jih dodatni zaščitni sloj EVOH, ki služi za difuzijo kisika, naredi praktično neprepustne za pline in istočasno varuje cel sistem pred rjavenjem.

Sistemi centralnega ogrevanja z prisilnim zrakom uporabljajo konvekcijo za širjenje toplote, kar zahteva veliko energije za enakomirno ogrevanje prostora v velikih objektih. To lahko povzroči hladne dele in neenakomirno ogret prostor. Nasprotno temu, pa hidravlična toplota postopoma in enakomerno ogreva površino tal, s tem pa odpravlja neogrevane dele in temperaturna nihanja. Rezultat tega je manj prahu in prepiha, pod pa je cel čas topel in suh.

Z svojim nizkotemperaturnim načinom ogrevanja, je hidravlično talno ogrevanje idealena izbira če iščete učinkovit in ekološki način ogrevanja in hlajenja vašega industrijskega objekta ali športne dvorane. Sistem se odlično ujema z trajnostnimi viri energije, kot je solarna ali geotermalna energija.

Stopite v kontakt z nami

Imate vprašanja o izdelku Pipelife? Javite nam se in kmalu se bomo oglasili!

Poklicati nazaj

Storitev povratnega klica
Z vami bomo stopili v stik po telefonu
E-pošta
Z vami bomo stopili v stik po e-pošti

Deliti:

Projektantski kotiček

Odaberite Pipelife programe kao dodatak već postojećim katalozima i brošurama proizvoda.

Center za prenos

Vse, kar potrebujete na enem mestu. Poiščite in prenesite trenutne kataloge, cenike ali navodila za namestitev.

Niste našli tega, kar iščete?
Zdaj nadaljujte z iskanjem v našem centru za prenose.

Stopite v kontakt z našo ekipo

Izberite, kako želite stopiti v kontakt z nami. V najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali.

Poklicati nazaj