Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Zalivanje vrta

Kapljično zalivanje vrta – enostavno in učinkovito

Vse zelene površine potrebujejo ustrezno količino vode, zalivanje vrta pa je pomembno ne samo zaradi njegovega videza, temveč tudi zato, ker lahko naš sadni ali zelenjavni vrt ob neprimerno količini vode ostane brez pridelka. Za zelenice na vrtovih so najbolj primerni pršilci, za zalivanje zelenjavnega vrta, cvetličnega nasada ali sadovnjaka pa ti niso primerni, saj je treba rastline namočiti pri tleh in škropljenje po zelenih delih ni primerno. Zanje imamo na voljo cevi za kapljično namakanje. Gre za preprost a izjemno učinkovit sistem za zalivanje vrta, s katerim rastline dobijo ustrezno količino vode in hranil, ne da bi jih vsak dan ročno zalivali. 

Zalivanje vrta | Sadje, zelenjava, lončnice

Kapljično zalivanje vrta je eden najvarčnejših sistemov, s katerim poskrbite za ustrezno namočenost prsti in si prihranite veliko dela. Cevi za kapljično namakanje lahko pravzaprav namestimo kamor koli. Primerne so za zalivanje vrta (sadnega in zelenjavnega), cvetličnih gred, rastlinjakov, nasadov rastlin v loncih ali obešankah, sadovnjakov, pa tudi žive meje in grmovja. Poleg tega, da vam ne bo več treba z vrtno cevjo ali kanglico hoditi od rastline do rastline in od gredice do gredice, zalivanje vrta s kapljičnim sistemom pomeni tudi velik prihranek vode, saj z njim namočimo zemljo neposredno ob rastlini, in sicer z natanko takšno količino vode, kot jo rastline potrebujejo.

Namestitev sistema za kapljično zalivanje vrta

Namestitev sistema za zalivanje vrta je precej preprosta. Preden se lotite nameščanja, je za maksimalen učinek treba preveriti, koliko rastlin je na vrtu in kako so razporejene. Na podlagi tega lahko natančno določite, koliko kapljalnikov potrebujete in kje bodo potekale cevi za kapljično namakanje. Zalivanje vrta oziroma količino vode lahko regulirate z različnimi kapljalniki, ki jih ponujamo v podjetju Pipelife in so vrhunski izdelki izdelovalca Rainbird. Če se sami ne morete odločiti, kako namestiti sistem za zalivanje vrta, se oglasite pri nas in izdelali bomo optimalen zalivalni načrt za vaš vrt. Poskrbite, da bo vaš vrt lep in privlačen, ne da bi za to zapravili veliko časa.

Namakanje2a
Picture-179_1