Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Zalivanje trave z zalivalnikom

Avtomatsko zalivanje trave vam prihrani skrbi in trud

Želja vsakega pravega ljubitelja zelenic je, da bi bila trava sveže zelena, bujna in gosta. Vendar pa se je za urejeno zelenico potrebno pošteno potruditi. Poleg pobiranja plevela, zračenja tal in redne košnje moramo v sušnih mesecih poskrbeti tudi za redno zalivanje trave. Da bi bila skrb za zelenico vsaj nekoliko lažja, vam podjetje Pipelife nudi avtomatizirane sisteme za zalivanje trave. Sistem predstavljajo zalivalniki, ki so do začetka uporabe skriti v zemlji in se na plan pokažejo šele ob zalivanju, ter krmilni sistem, preko katerega določate moč, interval in čas zalivanja trave. S pomočjo našega sistema za zalivanje trave bo vaša zelenica enakomerno zalita tudi v primeru vaše odsotnosti. V zelo vročih dneh vam priporočamo, da avtomatsko zalivanje trave nastavite na nočne ure, saj tako preprečite ožig na travi. Opozorilni znak, da je zalivanje trave potrebno, je ta, da se trava po naši hoji ne dvigne več. 

Drugi sistemi za zalivanje

V našem podjetju vam nudimo tudi druge namakalne sisteme. Sem sodijo poleg zalivalnikov tudi cevi za kapljično zalivanje vrta, statični in dinamični razpršilci za kratke in dolge domete, namakalni sistemi za kmetijstvo in parkovne površine, elektromagnetni ventili, itd. Pomembno je, da način zalivanja prilagodite potrebam posameznih rastlin. Cevi za kapljično zalivanje vrta tako niso najbolj primerne za zalivanje trave, saj je količina vode premajhna. Se pa tovrstne cevi za zalivanje vrta odlično obnesejo pri zelenjavnih in cvetličnih gredicah, ki ne marajo zalivanja po listih, hkrati pa mora biti zalivanje postopno in enakomerno. Kapljično zalivanje preprečuje pretirano izhlapevanje vode, zadrževanje vode v tleh (in s tem nastanek plesni) ter odtekanje dragocene vode po površini zemlje. Poraba vode pri kapljičnem zalivanju je minimalna, saj se jo porabi le toliko, kot jo rastlina potrebuje za rast in razvoj. Velika prednost kapljičnega zalivanja je tudi ta, da cevi za zalivanje vrta sežejo do čisto vsake posamezne rastline, tako da nobena ni prikrajšana za svoj delež vode. Takšnega sistema žal ne more nadomestiti doma preluknjana cev za zalivanje vrta, saj v tem primeru tok vode le redko seže do zadnje luknjice v cevi.

Obiščite našo spletno stran, kjer vas čakajo dodatne informacije o ceveh za zalivanje vrta in ostalih namakalnih sistemi iz naše ponudbe.

Zalivanje trave na vrtu