Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Zalivalnik – avtomatsko zalivanje z vgreznimi zalivalniki

Za zalivanje vrta je najprimernejši kapljični sistem zalivanja, za zelene površine pa večinoma vgrajujemo zalivalni sistem, pri katerem se zalivalnik skriva pod zemljo. Ko pride čas za namakanje vašega vrta, zalivalnik čudežno izskoči, zalije površino s točno določeno količino vode, nato pa se vrne v zemljo. Skriti pod zemljo nas ne motijo pri košenju zelenice, hkrati pa vgrezni zalivalniki ne kvarijo njenega videza. Avtomatsko zalivanje ni le udobnejše, temveč skrbi tudi za optimalno rast rastlin in gospodarno ravnanje z vodnim virom.

 

Podjetje Pipelife d.o.o. je pooblaščeni distributer namakalnih sistemov za vrtove, parke in športne terene vodilnega proizvajalca namakalne opreme Rain Bird. Namakalni sistemi Rain Bird in pripadajoča oprema, kot sta zalivalnik in cev za zalivanje, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje vašega sistema. S strokovnimi nasveti vam bomo pomagali pri načrtovanju in namestitvi namakalnega sistema, poskrbeli bomo za njegovo vgradnjo, po vgradnji pa tudi za vzdrževanje.

Avtomatsko zalivanje – krmilniki poskrbijo za popoln nadzor nad zalivanjem

Krmilniki skrbijo za vse funkcije delovanja namakalnega sistema. Z njimi je povezan elektromagnetni ventil, ki nadzoruje in usmerja pretok vode po sistemu cevi. Razpršilec oz. zalivalnik pa skrbi za enakomerno porazdelitev vode po zemljišču.

 

Krmilniki so enostavni za uporabo in vam omogočajo nastavitev intervala in časa namakanja za vsako posamezno vejo zalivalnega sistema. Krmilniki bodo skupaj z elektromagnetnimi ventili poskrbeli, da boste imeli popoln nadzor nad zalivanjem vašega vrta ali vaše zelenice, kjerkoli že ste in kadarkoli želite. Še posebej pa avtomatsko zalivanje pride prav, kadar ste na dopustu.

Avtomatsko kapljično zalivanje vrta

Na sistem samodejnega zalivanja lahko priklopimo tudi posebne kapljične cevi, s katerimi lahko namakamo še vaš zelenjavni vrt, rastlinjak, sadovnjak, cvetlični nasad, viseče košare in rastline v loncih, pa tudi daljše vrste žive meje ali grmovja. Kapljično zalivanje vrta velja za najbolj varčen in natančen namakalni sistem za vrt. Zalivalnik korenine vsake rastline oskrbi z ravno pravšnjo količino vode. Tla so zalita nežno in enakomerno, kar preprečuje prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode.

 

Avtomatsko zalivanje nam prihrani čas, ki bi ga običajno porabili za ročno zalivanje vrta. Tako se lahko sprostite in posvetite drugim opravilom.

Namakanje3a
r4
R_7