Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Zalivalni sistemi – avtomatsko zalivanje bistvenega pomena za vrtove in zelenice

Zalivalni sistemi nas s svojim enakomernim in učinkovitim zalivanjem razbremenijo obveznosti zalivanja vrta. Vaša vrt in zelenica tako ostaneta zelena in zdrava, tudi kadar ste odsotni. Zalivalni sistemi se glede na namen uporabe in način delovanja delijo na kapljične zalivalne sisteme, zalivalne sisteme za rastlinjake in za travo ter vrtne zalivalne sisteme. Zalivalne sisteme pa delimo tudi na nadzemne in podzemne sisteme. Med prve sodita zlasti infrastruktura in orodje, ki nam omogočata ročno zalivanje, (cevi za namakanje, šobe, priključki in zalivalniki). Podzemni zalivalni sistemi pa so ne glede na vrsto sistema sestavljeni iz krmilne naprave ter ventilov in razpršilnih enot, ki omogočajo avtomatsko zalivanje vašega vrta ali vaše zelenice. Krmilniki skrbijo za vse funkcije delovanja namakalnega sistema. Z njimi je povezan elektromagnetni ventil, ki nadzoruje in usmerja pretok vode po sistemu cevi. Razpršilec pa skrbi za enakomerno porazdelitev vode po zemljišču. 

Avtomatsko zalivanje – krmilniki poskrbijo za popoln nadzor nad zalivanjem

Zalivalni sistemi delujejo popolnoma samodejno, če jih priključite na krmilno napravo. Krmilniki so enostavni za uporabo in vam omogočajo nastavitev intervala in časa namakanja za vsako posamezno vejo zalivalnega sistema. Krmilniki bodo skupaj z elektromagnetnimi ventili poskrbeli, da boste imeli popoln nadzor nad zalivanjem vašega vrta ali vaše zelenice, kjerkoli že ste in kadarkoli želite. Še posebej pa avtomatsko zalivanje pride prav, kadar ste na dopustu.

Za optimalno zalivanje površine izberite ustrezen razpršilec

Razpršilec izberemo glede na potreben domet in kot pršenja. Za vrtne trate večinoma uporabljamo statične in dinamične razpršilce. Statični ima manjši radij zalivanja, dinamični razpršilec za namakanje okrasnih vrtov pa zaliva tudi površine na večji razdalji – tudi do 16,8 metra. Razpršilci, namenjeni namakanju parkov, nogometnih in golf igrišč, pa imajo ob primernem tlaku in pretoku vode radij celo do 54 metrov.

Zalivalni sistemi in krmilniki Rain Bird

Podjetje Pipelife d.o.o. vam na področju zalivanja ponuja odlične rešitve, kot so prenos vode, črpalke za vodo in avtomatsko zalivanje. Nudimo vam visokokakovostne namakalne sisteme in opremo vodilnega proizvajalca Rain Bird. Zalivalni sistemi Rain Bird omogočajo namakanje večjih in manjših vrtov, parkov, zelenic, javnih površin, športno-rekreacijskih objektov, sadovnjakov, vinogradov ter različnih nasadov in rastlinjakov.