Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Ogrevalni sistem za ogrevanje stanovanja – sistem RADOPRESS

Za ogrevanje stanovanja je mogoče poskrbeti na zelo različne načine. Ogrevalni sistemi se med seboj razlikujejo po načinu delovanja in po kurivu, ki ga uporabljajo. Vsi ogrevalni sistemi pa uporabljajo cevi, po katerih se topla voda dovaja v ogrevalna telesa, preko katerih se toplota sprošča v prostore. Pipelife d.o.o. je del skupine Pipelife, enega največjih svetovnih proizvajalcev plastičnih cevnih sistemov. Ponuja vam sistem cevi, ki jih lahko uporabimo tako za centralno ogrevanje kot za talno gretje stanovanja – gre za sistem RADOPRESS. Sistem RADOPRESS je sestavljen iz večslojnih cevi, medeninastih in PPSU spojnih elementov ter iz pribora in profesionalnega inženirskega servisa.  Njegove glavne prednosti so,
 -        hitra in ekonomična montaža,
 -        varno delovanje,
 -        fleksibilne in oblikovno stabilne cevi
 -        visoka kemična odpornost,
 -        majhna dilatacija cevi za centralno ogrevanje,
 -        odsotnost rjavenja, difuzije kisika in skorjastih oblog,

Ogrevalni sistem – cevi za centralno ogrevanje povezujejo celoten sistem

Stanovanjske hiše, predvsem novogradnje, se najpogosteje ogrevajo s centralnim ogrevalnim sistemom, ki zagotavlja centralno pripravo toplote in sanitarne vode. Celoten sistem centralnega ogrevanja povezujejo cevi za centralno ogrevanje, ki omogočajo prenos v kotlu segrete vode do ogrevalnih teles – radiatorjev, preko njih pa nato toplota prehaja v prostor. Cevi za ogrevanje stanovanja so lahko izdelane iz navadnega jekla ali bakra, vse bolj priljubljena pa je tudi uporaba cevi, ki so izdelane iz umetnih materialov. Plastične cevi so izredno prožne, kar bistveno olajša njihovo nameščanje. Imajo tudi majhno maso in tako ne predstavljajo dodatne obremenitve stenam oz. tlom, kadar gre za talno ogrevanje. Hkrati zelo dobro dušijo zvok, ker imajo zelo gladke stene, pa so padci tlaka bistveno nižji kot pri bakrenih ali celo jeklenih ceveh.

Ogrevalni sistemi – talno ogrevanje in cevi za talno gretje

Talno ogrevanje je sistem ogrevanja, pri katerem vlogo ogrevala prevzamejo tla, v katerih se pod betonom nahajajo cevi za talno gretje. Skozi njih kroži segreta voda, toplota se prenaša na talno konstrukcijo, ta pa ogreva zrak v prostoru. Talno ogrevanje se največkrat uporablja za samostojno ogrevanje stanovanjskih hiš, industrijskih objektov, površin okrog bazenov, vhodov v hiše in toplih gred. Zaradi svojih pozitivnih lastnosti se talno ogrevanje vedno bolj uveljavlja pri novogradnjah.  

Če torej potrebujete cevi za centralno ogrevanje ali talno gretje, smo pravi naslov za vas.