Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Namakalni sistemi za vrt – naj vaš vrt ostane zelen in zdrav

Bi radi imeli vedno zelen in zdrav vrt, pa je ročno zalivanje postala prevelika obremenitev? V tem primeru so namakalni sistemi za vrt prava rešitev za vas. Namakalni sistemi s svojim enakomernim in učinkovitim zalivanjem bistveno olajšajo zalivanje vrta, trat in kmetijskih površin. Z namakalnimi sistemi lahko zagotovite vsem rastlinam in zelenicam ravno pravšnjo količino vode, saj so cevi za namakanje s škropilniki oz. zalivalniki nameščene tja, kjer je to najbolj optimalno. Za namakanje se tako porabi ravno pravšnja količina vode, rastlinje pa ni ne premalo in ne preveč zalito, kar se pogosto dogaja pri ročnem zalivanju.

 

Pomembno je, da so namakalni sistemi za vrt prilagojeni vašemu vrtu oz. vaši trati oziroma njuni obliki in legi, saj boste le tako pripomogli k učinkovitemu namakanju. Pri izbiri sistema se je smiselno posvetovati s strokovnjakom, saj za dobro in varčno rešitev niso dovolj le cevi za namakanje, pač pa tudi ustrezni krmilnik, šobe, razpršilci in še kaj.

 

V podjetju Pipelife so vam na voljo visokokakovostni izdelki vodilnega proizvajalca namakalnih sistemov Rain Bird, ki so enostavni za vgradnjo ter se prilagajajo potrebam uporabnika oziroma terenu zelenice, zelenja ali celotnega vrta. Glede na vaše specifične razmere vam bomo predlagali ustrezne rešitve, tako da si boste izbrali prave sestavne dele in naprave.

Avtomatsko zalivanje za optimalno namakanje vrta in zelenih površin

Namakalni sistemi za vrt s samodejnim zalivanjem poskrbijo za optimalno vzdrževanje vašega vrta, hkrati pa prispevajo k varčevanju z vse bolj dragoceno namakalno vodo. Vse bolj priljubljeno je tudi avtomatsko zalivanje, pri katerem je celoten sistem priključen na krmilno napravo, ta pa omogoča nastavitev intervala in časa namakanja za vsako posamezno vejo namakalnega sistema. Krmilniki bodo skupaj z elektromagnetnimi ventili poskrbeli, da boste imeli popoln nadzor nad zalivanjem vašega vrta ali vaše zelenice, kjerkoli že ste in kadarkoli želite. Še posebej pa avtomatsko zalivanje pride prav, kadar ste na dopustu.

 

Cevi za namakanje se skupaj z škropilniki oz. zalivalniki nahajajo pod zemljo. Ko pride čas za namakanje vašega vrta, zalivalnik čudežno izskoči, zalije površino s točno določeno količino vode, nato pa se vrne v zemljo. Ker so tako cevi za namakanje kot škropilniki skriti pod zemljo, nas ne motijo pri košenju zelenice, prav tako pa ne kvarijo njenega videza. 

 

Namakalni sistem za vrt Rain Bird vam bo precej olajšal zalivanje vašega vrta.

Namakanje1a
r_5
r_razprsilec4_160x