Choose your region
STIK |  Slovenija
Menu

Kapljično zalivanje – za vedno zelene površine

Varčen, učinkovit in enostaven način zalivanja

Kapljično zalivanje ne čedalje bolj priljubljeno zaradi številnih prednosti, ki jih nudi. Pa si jih poglejmo!

1.) Kapljično zalivanje je varčno. Ker vsaka rastlina dobi ravno pravo količino vode neposredno h koreninam, boste opazili bistven prihranek pri porabi vode (tudi do 75%).
2.) Kapljično zalivanje je tudi zelo učinkovito. Preprečuje pretirano in prehitro izhlapevanje ter odtekanje vode po zgornji plasti zemlje. Dotok vode k rastlinam je reguliran, zato tla ne bodo razmočena, kar bi lahko doprineslo k razvoju plesni in gnitju rastlin. Rastline bodo enakomerno zalite, kar bo pospešilo njihovo rast ter razvoj cvetov in plodov. Kapljično zalivanje je primerno za vse rastline, ki ne prenesejo zalivanja po listih (npr. paradižniki). Prav zaradi tega bodo rastline ustrezno zalite tudi v toplejših poletnih dneh.
3.) Zalivanje s pomočjo cevi za kapljično zalivanje je izredno enostavno, saj ne zahteva nobenega posebnega truda. Zalivanje je avtomatsko, količino vode pa lahko prilagodite glede na trenutne vremenske razmere. Specifično oblikovane cevi za kapljično zalivanje vam nudi podjetje Pipelife, ki je eno vodilnih svetovnih podjetij na področju proizvodnje cevnih sistemov iz plastičnih mas. Visokokakovostne cevi omogočajo reguliran in zadosten pretok po celotni cevi, vse do zadnje luknjice.

Širok spekter možne uporabe kapljičnega zalivanja

Namakalni sistem za vrt lahko poljubno prilagajate vašim potrebam, saj so cevi za kapljično zalivanje primerne tako za manjše kot tudi večje vrtove, njive, nasade, žive meje in celo sadovnjake. Vodi lahko po želji dodajate tudi hranila, ki jih bo cev preko luknjic enakomerno razporedila med vrtninami, drevesi ali cvetjem. Kapljično zalivanje je primerno za različne vrste prsti – od lahkih in prepustnih pa vse do težkih prsti, ki zadržujejo več vode.

Jeseni je potrebno cev za kapljično zalivanje izprazniti in izpihati, da ne pride tekom zime do poškodb. Če se boste odločili za kapljično zalivanje kot izbrani namakalni sistem za vaš vrt, se obrnite na podjetje Pipelife, kjer vam nudimo strokovno svetovanje v zvezi z izbiro in razporeditvijo cevi za kapljično zalivanje.